Çocuğumuzun süt dişlerini tedavi ettirmeli miyiz? Süt dişleri zaten değişmeyecek mi?

Süt dişleri de kalıcı dişler kadar önemlidir çünkü altlarından gelecek daimi dişlere ve çene gelişimine rehberlik etmektedirler. Erken kayıplarında ortodontik düzensizliklere ve fonksiyon kaybına neden olmaktadırlar.

Diş röntgenleri ne kadar güvenli?

Güncel olarak kullandığımız dijital görüntüleme yöntemleri sayesinde çok daha düşük dozda ışın uygulanmaktadır ayrıca kurşun önlük gibi koruyucu giysilerde aktif olarak alınan dozu minimize etmektedir.

Çocuğumuzun dişlerini ne zaman fırçalamaya başlamalıyız ?

Çocuklarda ağız bakımı dişlerin sürmesi ile başlar ve 7 yaşına kadar ebeveynleri ile birlikte aktif olarak yapılmalıdır.

Kullanılan diş implantları alerjik midir ?

İmplant uygulamalarında kullanılan materyaller tamamen biyouyumlu dediğimiz alerji yapmayan, steril, yüksek oranda titanyum içerikli alaşımlardan üretilmektedirler.

Diş hekimi korkusunu yenmek için neler yapılabilir ?

Genellikle geçmişte yaşadığımız kötü anılarımız nedeni ile hastalar korku duymaktadırlar. Günümüzde her türlü işlem lokal anestezi altında ağrısız bir şekilde yapılmaktadır. Anestezi öncesi sprey ve jeller ile hiç ağrı duymadan 1 mm den çok daha ince kanüller sayesinde uyuşturma işlemi yapılmaktadır. Hekiminize güven duyarak ağrılarınızdan ve diş problemlerinizden kurtulacağınızı düşünerek korkunuzu yenebilirsiniz.

Kanal tedavisine ne zaman karar verilir ?

Diş çürüklerine zamanında müdahale edilmedigi takdirde pulpa dokusuna ulaşan bakteriler pulpada geri dönüşü olmayan enfeksiyonlara ve apselere neden olurlar. Bu durumda kanal tedavisi yaparak dişimizi kullanmaya devam edebiliriz.

Ağız ve diş sağlığı için nasıl beslenmeliyiz, nelere dikkat etmeliyiz ?

Öncelikle şekerli, asitli ve yapışkan gıdalardan mümkün oldugunca uzak durup, az tüketmeliyiz. Dişlerimiz mutlaka günde 2 defa iyi bir şekilde fırçalamalıyız. Düzenli olarak 6 ayda bir hekiminize kontrole gelmeyi unutmayınız.

Sağlıklı dişeti nasıl olmalıdır?

Öncelikle sağlıklı dişeti kanamaz, açık pembe renklidir, sıkı kıvamlı ve portakal kabuğu görünümündedir.

20'lik dişler ne zaman çekilmelidir ?

Çene arkımıza sığmayan, gömülü, yarı gömülü şekilde sürmüş dişler ile kronik enfeksiyona neden olan malpoze sürmüş, 20 lik dişler hekiminiz tarafindan ağızdan uzaklaştırılır.

Ağız kokusunu önlemek için neler yapabiliriz ?

Detaylı bir hekim muayenesi ile diş eti iltihabı varlığı,çürükler, hijyenik olmayan protezler, yetersiz ağız hijyeni ve kötü alışkanlıklar tespit edilerek tedavi edilir. Dil fırçası, diş ipi ve ağız gargaraları yardımı ile daha iyi bir ağız hijyeni sağlanmaya çalışılır.